Lees online  |  afmelden

Hewader nieuwsbrief Tongelreep
Nieuwsbrief herinrichting Groote Beerze
Projectupdate januari 2021
Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Groote Beerze herinrichten. Doel is verdroging van het gebied tegen te gaan, kwetsbare natuur te versterken en wateroverlast te beperken. Ook willen we het gebied toegankelijker maken voor recreatie. Sinds het voorjaar van 2017 zijn we bezig met de voorbereidingen. De planning is om  begin 2021 met de werkzaamheden te starten. De ontwikkeling rondom het coronavirus is uiteraard van invloed op deze planning.  Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van het project.
 
Online presentatie Groote Beerze traject 3
Broekeindsedijk tot Aardbossen



De plannen voor Groote Beerze traject 3 (Broekeindsedijk tot Aardbossen) zijn klaar.
We nemen u graag mee. Door Corona kunnen we dat niet doen bij u op locatie. Met deze online presentatie proberen we u zoveel mogelijk bij te praten.
Dat doen omgevingsmanager Ted van Paassen en assistent projectleider Nicole Abrahams.
Zij geven een korte toelichting op wat we al hebben gedaan en vertellen over welke maatregelen we nog gaan nemen. Ze nemen u mee in de planning van traject 3. En praten u bij over het projectplan en de procedures die volgen.

Vragen?
Heeft u na het bekijken van de presentatie nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Ted van Paassen of Nicole Abrahams. Dit kan via telefoonnummer 0411-618618 of grootebeerze@dommel.nl
 
Groote Beerze traject 1: snoeiwerkzaamheden
De Hoeve tot Broekeindsedijk

We zijn gestart met snoeiwerkzaamheden in traject 1. We doen dit nú omdat we dan in het voorjaar – als we starten met de uitvoering – geen broedende vogels verstoren.
We hebben planten en struiken gesnoeid om later de graafwerkzaamheden (afdammen en gedeeltelijk dempen van greppels) te kunnen uitvoeren.
Graag een persoonlijk gesprek? Dat kan!
We stellen de ervaringen en ideeën vanuit het gebied erg op prijs. Wilt u - of uw organisatie of vereniging - met ons van gedachten wisselen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Blijf op de hoogte
Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief ook interessant kan zijn? Fijn als u hen tipt. Abonneren kan via de website.

Contact
Op www.dommel.nl/grootebeerze vindt u achtergrondinformatie over het project. Heeft u vragen of een idee dat u met ons wil bespreken? Neem dan gerust contact op: Ted van Paassen (Technisch- en omgevingsmanager), tvpaassen@dommel.nl, tel. 06-11868521, of Nicole Abrahams (Assistent projectleider), nabrahams@dommel.nl, tel. 06-28430743.

Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Eric Schellekens
Projectmanager Groote Beerze

Financiering
De herinrichting van beekdal Groote Beerze
komt mede tot stand door financiële samenwerking
met provincie Noord-Brabant
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via qwanrooij@dommel.nl