Lees online  |  afmelden
Header nieuwsbrief Oude Strijper Aa

Project update -  januari 2021

Herinrichting beekdal Oude Strijper Aa

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in het project Oude Strijper Aa. Het waterschap gaat het beekdal van de Oude Strijper Aa samen met de streek, provincie en andere organisaties verbeteren. Dit betekent stikstofgevoelige natuur behouden en ook andere beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied terugbrengen. Dit kan door enerzijds het water vast te houden en anderzijds de beek en natuur meer de ruimte te geven. Zo is het gebied ook beter bestand tegen droge en natte periodes. In deze nieuwsbrief krijgt u onder andere een update van de aannemer en meer info over het project bij het Leenderbos waar we aan werken.

 
 

Einde in zicht

Het laatste stukje van de beek is bijna gereed nabij de stuw van de gegraven Strijper Aa. Daarnaast voert de aannemer verder nog enkele grondtransportwerkzaamheden uit. Dus het einde komt in zicht!

Afgelopen week kon de aannemer helaas geen werk verrichten, omdat de grond veel te nat was. Maar komende maand plaatst de aannemer alle rasters en start met de beplanting  in het gebied. Dit is weerafhankelijk, want als het te nat is, kunnen de planten niet in de grond geplaatst worden. We kunnen daarom niet exact aangeven wanneer dit gebeurt. Zoals eerder vermeld in de nieuwsbrief is er vanwege COVID-19 geen officiële opening van het project. We willen stilstaan bij het bereiken van het eindresultaat wanneer dit wel (veilig) kan. Uiteraard leest u de uitnodiging dan in deze nieuwsbrief.

 
 
 
 

Wisseling van de wacht

Vanaf maandag 25 januari gaat omgevingsmanager Marlou Gremmen-Boerakker met zwangerschapsverlof. Heeft u nog vragen en of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met omgevingsmanager Michiel Rombouts via e-mail.

 
 
 
 

Update werk-in-uitvoering Leenderbos

Staatsbosbeheer is in november 2020 gestart met de uitvoering  van de natuurinrichting bij het Leenderbos. Firma Van Berkel Landschap & Infra voert de werkzaamheden uit. Zij zijn gestart in de Strijperheg met graafwerkzaamheden in de bovenste laag. Ook is er archeologsich onderzoek gedaan. Waarom voeren we eigenlijk zo’n onderzoek uit? Archeologische sporen bevatten veel informatie over ons verleden. Rijksoverheid vindt het belangrijk dat deze informatie behouden blijft. Dit betekent dat sporen niet zomaar weggegraven of anderszins verstoord mogen worden. Omdat de aannemer gaat graven  en dus de grondlaag verstoort, moet er zekerheid zijn dat er geen waardevolle archeologische waarden beschadigd worden.

Bureau Baac heeft  onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat er zich in het projectgebied geen belangrijke archeologisch waarden bevinden. Daarom kan de aannemer verder met de graafwerkzaamheden.Wat er verder gebeurt leest u op de website van Staatsbosbeheer. Antea Group verzorgt namens Staatsbosbeheer toezicht.

>naar website Staatsbosbeheer
 
 
Contact
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door of de link om te abonneren op onze nieuwsbrieven!
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via communicatie@dommel.nl
Meer achtergrondinformatie vindt u op www.dommel.nl/strijperaa. Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Michiel Rombouts via e-mail.
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider
 
  
Financiering en samenwerking

Het project Strijper Aa is een samenwerking met meerdere partijen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende, Staatsbosbeheer en natuurlijk alle betrokkenen uit het gebied
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via ybekema@dommel.nl