Lees online  |  afmelden
Header nieuwsbrief Oude Strijper Aa

Project update -  kerst 2020

Herinrichting beekdal Oude Strijper Aa

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in het project Oude Strijper Aa. Het waterschap gaat het beekdal van de Oude Strijper Aa samen met de streek, provincie en andere organisaties verbeteren. Dit betekent stikstofgevoelige natuur behouden en ook andere beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied terugbrengen. Dit kan door enerzijds het water vast te houden en anderzijds de beek en natuur meer de ruimte te geven. Zo is het gebied ook beter bestand tegen droge en natte periodes. In deze nieuwsbrief krijgt u onder andere een update van de aannemer en meer info over het project bij het Leenderbos waar we aan werken.

Met de feestdagen geen werkzaamheden

We vertelden u in de vorige nieuwsbrief al dat de uitvoering van het project voorspoedig loopt. De feestdagen naderen. De aannemer legt daarom gedurende twee weken (van 21 dec. 2020 t/m 3 jan. 2021) de werkzaamheden stil. De focus komt in het nieuwe jaar te liggen op de afronding van de werkzaamheden. Daarbij kunt u denken aan het plaatsen van roosters, borden en de beplanting. U leest in de volgende nieuwsbrief meer over de vorderingen!

 
 

Beek Oude Strijper Aa volgt weer natuurlijke stroom

Een meanderende beek houdt meer water vast en fungeert als buffer. Dat helpt tegen effecten van klimaatverandering zoals droogte en wateroverlast. Daarom hebben Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer, boeren en gemeentes samen het beekdal van de Oude Strijper Aa aangepakt. Het is nu veel beter bestand tegen drogere en nattere periodes waar we vaker mee te maken gaan krijgen door het veranderende klimaat.

>Naar het artikel
 
 
 
 

Aan de andere kant…

Wist u dat we aan de andere kant in het Leenderbos ook aan het werk zijn? We gaan ook het beekdal van de Tongelreep herinrichten. De beek krijgt een meer natuurlijke loop. Ook nemen we maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Dat doen we niet alleen. Samen met onder andere Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant werken we aan het natuurherstel in Leenderbos. In een filmpje (zie link in de balk) krijgt u een hele mooie impressie van het gebied, waarom we hier aan de slag gaan en wat we gaan doen. Of kijk op de website van de Tongelreep

>naar het filmpje
 
 
 
 

Fijne feestdagen

Een traditioneel kerstfeest, met de complete familie aan de eettafel, dat zit er dit jaar niet in. Het kabinet kondigde deze week geen versoepelingen aan, maar een gedeeltelijke lockdown voor vijf weken. De gedeeltelijke lockdown gaat ook door tijdens de feestdagen. Dit vraagt veel van ons allemaal. In deze coronatijd maar zeker tijdens de feestdagen is het belangrijk goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. Wij wensen u mooie feestdagen toe en een gezond 2021. Graag tot in het nieuwe jaar.

 
 
Contact
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door of de link om te abonneren op onze nieuwsbrieven!
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via mboerakker@dommel.nl
Meer achtergrondinformatie vindt u op www.dommel.nl/strijperaa. Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Marlou Gremmen-Boerakker: 06-28464889.
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider
 
  
Financiering en samenwerking

Het project Strijper Aa is een samenwerking met meerdere partijen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende, Staatsbosbeheer en natuurlijk alle betrokkenen uit het gebied
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via ybekema@dommel.nl