Lees online  |  afmelden
Hewader nieuwsbrief Tongelreep
Projectinformatie december 2020

Herinrichting beekdal Tongelreep

Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Tongelreep herinrichten. Een deel van de beek krijgt een meer natuurlijke loop en ruimte om te meanderen. Ook nemen we maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Actuele informatie over dit project vindt u ook op de website  www.dommel.nl/tongelreep. We praten u in deze nieuwsbrief bij over de ter inzage van het ontwerp projectplan Fase 2. En we vertellen u meer over de samenwerking met Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant in het project Antiverdroging Laagveld.
 
 
 
Naar het informatieplatform
Ontwerp projectplan Tongelreep fase 2 gereed en ter inzage

De projectuitvoering van project Tongelreep doen we in meerdere fasen. Het Ontwerp Projectplan Waterwet (O-PPWW) en het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (O-PIP) voor fase 2 zijn inmiddels gereed. Weer een mooie mijlpaal in het project bereikt! Het ontwerp projectplan van fase 2 gaat vooral over het gebied van de Achelse Kluis naar de stuw Driebruggen. Dit ontwerpplan is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van grondeigenaren, bewoners en vele organisaties. Als projectteam zijn we trots op het resultaat! Helaas kunnen we vanwege de geldende coronamaatregelen geen informatiebijeenkomst organiseren zoals we dat gewend zijn. In plaats daarvan presenteren we de plannen digitaal en op persoonlijke wijze.

Vanaf 17 december 2020 is alles te vinden via het informatieplatform en onze website www.dommel.nl/tongelreep. Via video en interactieve kaarten lichten we de plannen toe. Heeft u hulp nodig bij het bekijken van de documenten of heeft u vragen? Het projectteam helpt u graag. Bel 0418-618-618 of stuur een e-mail naar projecttongelreep@dommel.nl.

Officiële inspraak
Zowel het ontwerp projectplan ‘Herinrichting Tongelreep fase 2’ als het ontwerp Provinciaal Inpassingplan “Tongelreep” zijn vastgesteld. Dat betekent dat beide plannen met bijbehorende documenten ter inzage worden gelegd. Alle documenten zijn van 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021 in te zien via: Meer informatie hierover vindt u via onderstaande link.

> Naar info over ter inzage
 
Naar het informatieplatform
Waarom werken we aan natuurherstel Leenderbos?

Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Tongelreep herinrichten waarbij de beek een meer natuurlijke loop krijgt. Ook nemen we maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Dat doen we niet alleen. Samen met onder andere Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant werken we aan het natuurherstel in Leenderbos. In dit filmpje krijgt u een hele mooie impressie van het gebied, waarom we hier aan de slag gaan en wat we gaan doen. Of kijk op deze website.

> link naar filmpje
Naar het informatieplatform
Project Antiverdroging Laagveld

Op maandag 30 november jl. is Staatsbosbeheer gestart met de werkzaamheden voor het  project Antiverdroging Laagveld.  Doel is om zoveel mogelijk water vast te houden in het Laagveld (Leenderbos) om verdroging tegen te gaan. En om het, tussen de Tongelreep en Bovenloop gelegen, broekbos te voeden met (kwel)water afkomstig uit het Leenderbos. Staatsbosbeheer en waterschap werken samen om doelen en effecten van de projecten goed op elkaar af te stemmen.

> lees meer
 
Naar het informatieplatform
Fijne feestdagen

Een traditioneel kerstfeest, met de complete familie aan de eettafel, dat zit er dit jaar niet in. Het kabinet kondigde deze week geen versoepelingen aan, maar een gedeeltelijke lockdown voor vijf weken. Deze lockdown gaat ook door tijdens de feestdagen. Dit vraagt veel van ons allemaal. In deze coronatijd, maar zeker tijdens de feestdagen is het belangrijk goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. Wij wensen u mooie feestdagen toe en een gezond 2021. Graag tot in het nieuwe jaar.

 

   
Financiering en samenwerking

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van provincie Noord-Brabant. Andere belangrijke partners zijn Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende. Daarnaast werken we samen met particulieren en agrariërs. 

Contact

Heeft u nog vragen over het project? Wilt u meer weten over het project of heeft u nog goede ideeën?
Neem gerust contact met ons op via e-mail, of telefonisch via het nummer 0411-618618.

Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door of de link om te abonneren op onze nieuwsbrieven!
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via projecttongelreep@dommel.nl