Lees online  |  afmelden
 
Nieuwsbrief beekdal de Run                               November 2020

Samen met de omgeving werkt Waterschap De Dommel aan een natuurlijk en uitnodigend beekdal van de Run. Een beekdal dat beter in staat is om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Al enige tijd is het waterschap bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor meer ruimte voor water, natuur en recreatie in het gebied. Omwonenden hebben in de afgelopen periode ideeën kunnen inbrengen voor het beekdal. Deze suggesties worden momenteel getoetst op haalbaarheid.

Alleen samen maken we van de Run weer een levendige beek!

 
Veel ideeën voor inrichting beekdal Run


Betrokken
Begin september deden we een oproep om ideeën en wensen kenbaar te maken voor de inrichting van het beekdal van de Run. Direct kwamen de eerste reacties binnen. "Het is fijn om te zien dat de bewoners zo betrokken zijn bij het beekdal en dat we veel goede initiatieven hebben ontvangen", geeft omgevingsmanager Deborah van Gaal aan. "Zeker omdat we, door de coronamaatregelen, de suggesties op een andere manier hebben opgevraagd dan we normaal gesproken doen. We hebben gebruik gemaakt van een digitaal informatieplatform. Geïnteresseerden konden op een interactieve projectkaart een idee of wens invoeren", vertelt Deborah.

> Lees hier verder over de ideeën
 
     Werkzaamheden waterberging Grootgoor


Kade en brug waterberging
De realisatie van de waterberging bij Grootgoor gaat bijna van start. De kade voor de waterberging wordt begin 2021 aangelegd. Op deze kade maken we een recreatiepad voor onder andere wandelaars en fietsers. Ter hoogte van de nieuwe N69 komt er ook een nieuwe stuw. De klep van deze stuw kunnen we bij extreem hoogwater omhoog zetten. Maar ook bij droogte kan de stuw helpen om water langer in het gebied vast te houden. Over de stuw komt een brug die een verbinding maakt tussen de Riethovensedijk en de Gagelgoorsedijk. Eind 2021 zijn de stuw en brug klaar voor gebruik. Het gebied, rond de waterberging, wordt hierdoor toegankelijker voor recreatie.

> Lees hier verder over de waterberging
 

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar mensen die hier ook interesse in hebben!

aanmelden nieuwsbrief
 
 
Samenwerking en financiering
Waterschap De Dommel werkt in dit project samen met de gemeenten Bergeijk, Eersel, Veldhoven en de provincie Noord-Brabant. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Brabant.


 
 
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!  U kunt zich hier inschrijven.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.