Lees online  |  afmelden
Header nieuwsbrief Oude Strijper Aa

Project update -  oktober 2020

Herinrichting beekdal Oude Strijper Aa

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in het project Oude Strijper Aa. Het waterschap gaat het beekdal van de Oude Strijper Aa samen met de streek, provincie en andere organisaties verbeteren. Dit betekent stikstofgevoelige natuur behouden en ook andere beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied terugbrengen. Dit kan door enerzijds het water vast te houden en anderzijds de beek en natuur meer de ruimte te geven. Zo is het gebied ook beter bestand tegen droge en natte periodes. In deze nieuwsbrief krijgt u onder andere een update over de werkzaamheden.

Hoe verlopen de werkzaamheden?

In de vorige nieuwsbrief kon u lezen dat de werkzaamheden in volle gang zijn. Aannemer Van Beers heeft zich voorgesteld en is voortvarend van start gegaan. De planning van het graven van de nieuwe beek loopt op schema. Er is inmiddels 60% van de nieuwe beek gegraven. Naast de nieuwe beek zijn ook de meanders in het bos gegraven; een uitdaging, omdat dit gedeelte een vrij nat is. De aannemer heeft hiervoor een kleinere kraan ingezet. Dit heeft ook meteen als voordeel dat er weinig bomen en bestaande beplanting verwijderd hoeft te worden.

Door het graven zien de nieuwe delen er nog niet “natuurlijk” uit. Er staat ook nog geen beplanting. Dat gebeurt aan het einde van de werkzaamheden. U leest hierover meer in een volgende nieuwsbrief.  We kunnen niet wachten tot volgend najaar en laten ook dan graag zien hoe het beekdal zich ontwikkeld heeft!  

 


Wandelen? Let op de aangepaste wandelroutes!

Let op als u gaat wandelen in het gebied. Er zijn tijdelijk andere wandelroutes beschikbaar om zo de veiligheid van u als wandelaar te kunnen waarborgen. Meer informatie kunt u vinden op www.wandelnet.nl

> Naar wandelnet
 
 

De verborgen wereld langs en onder de waterspiegel van de Oude Strijper Aa is adembenemend mooi. De komende jaren wordt het nog mooier. Dan kon u eerder zien in de video die Blik Onder Water voor ons gemaakt heeft. Wist u dat er binnenkort nieuwe dronebeelden zijn waarbij het verschil goed zichtbaar is met de beelden die gemaakt zijn voorafgaand aan de uitvoering? We delen deze met u in de volgende nieuwsbrief.

>Naar de video
 
 
Contact
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door of de link om te abonneren op onze nieuwsbrieven!
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via mboerakker@dommel.nl
Meer achtergrondinformatie vindt u op www.dommel.nl/strijperaa. Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Marlou Gremmen-Boerakker: 06-28464889.
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider
 
  
Financiering en samenwerking

Het project Strijper Aa is een samenwerking met meerdere partijen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende, Staatsbosbeheer en natuurlijk alle betrokkenen uit het gebied
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via ybekema@dommel.nl