Lees online  |  afmelden


Nieuwsbrief beekdal de Run                            September 2020

Samen met de omgeving werkt Waterschap De Dommel aan een natuurlijk en uitnodigend beekdal van de Run. Een beekdal dat beter in staat is om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Al enige tijd is het waterschap bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor meer ruimte voor water, natuur en recreatie in het gebied. De komende periode krijgen omwonenden de kans om mogelijke oplossingen, ideeën en wensen in te brengen voor de deelgebieden Stevert en Heers.

Alleen samen maken we van de Run weer een levendige beek!

 
Een nieuwe beekdal voor de Run, hoe ziet dat eruit?             
 
 
 
 
 
Uw ideeën zijn welkom!

  
 

Recreëren in het beekdal
In de winter ziet de beek er heel anders uit dan in de zomer. Deze afwisseling zorgt ervoor dat de Run het hele jaar door een aantrekkelijk gebied is om in te wandelen. Wij willen graag weten welke ideeën u heeft om het beekdal nog aantrekkelijker te maken in alle seizoenen.

“Omdat we, door de corona-crisis, slechts beperkt met de omgeving bij elkaar kunnen komen, hebben we een digitaal informatieplatform ingericht”, geeft omgevingsmanager Deborah van Gaal aan. “Op deze manier kan iedereen online suggesties indienen of in gesprek komen met het waterschap en andere gebiedspartners”, aldus Deborah. “Ideeën kunnen tot 16 oktober 2020 worden aangeleverd. We hopen dat veel mensen dit zullen doen”.

Woont of werkt u in de omgeving en heeft u ideeën die het beekdal verder helpen? Deel deze dan met ons via:

> Digitaal Informatieplatform de Run

Gesprek
Liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op via run@dommel.nl

Waterberging Grootgoor, uitvoering start in 2021

        


Fietsen over de nieuwe kade bij Grootgoor

Tussen de deelgebieden Stevert en Heers ligt het natuurgebied Grootgoor, hier maakt het waterschap komend jaar ruimte voor water. Dit doen we onder andere door een kade aan te leggen. Het gebied wordt ook toegankelijker gemaakt voor recreanten met een een nieuwe route voor fietsers en wandelaars.

De kade wordt gerealiseerd om water op te vangen in natte perioden, om zo droogte (in het beekdal) en wateroverlast (bij Eindhoven) tegen te gaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd tezamen met de aanleg van de nieuwe N69.

Inrichting Pinkgieter
De inrichting van het gebied binnen de waterberging, rondom de beek de Pinkgieter, laat nog even op zich wachten. De voorbereidingen voor dat project worden momenteel opgestart.

Meer informatie over de waterberging en het gebied Grootgoor is te lezen op de projectpagina:

> Projectpagina de Run

Tip!

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar mensen die hier ook interesse in hebben: aanmelden nieuwsbrief
 
 
Samenwerking en financiering
Waterschap De Dommel  en de provincie Noord-Brabant  werken samen aan de inrichting van  beekdal van de Run. Het project komt mede tot stand door financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.


 
 
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!  U kunt zich hier inschrijven.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.