Lees online  |  afmelden
Header nieuwsbrief Oude Strijper Aa

Project update -  maart 2020

Herinrichting beekdal Oude Strijper Aa

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in het project Oude Strijper Aa. Het waterschap gaat het beekdal van de Oude Strijper Aa samen met de streek, provincie en andere organisaties verbeteren. Dit betekent stikstofgevoelige natuur behouden en ook andere beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied terugbrengen. Dit kan door enerzijds het water vast te houden en anderzijds de beek en natuur meer de ruimte te geven. Zo is het gebied ook beter bestand tegen droge en natte periodes. In deze nieuwsbrief krijgt u onder andere een update over het projectplan.

Inloopbijeenkomst over projectplan uitgesteld

Het projectplan voor de herinrichting van het beekdal van Oude Strijper is vastgesteld en heeft vanaf 27 december 2019 tot en met 6 februari 2020 ter inzage gelegen. In de zomer staat de uitvoering gepland. Graag praten wij u bij over het plan, de te nemen maatregelen en de uitvoering ervan.

We waren voornemens om hiervoor een inloopbijeenkomst te organiseren bij Basisschool St. Jan aan de Sint Jan Baptistastraat 1 in Leende in april. Deze bijeenkomst stellen we nu uit vanwege het Coronavirus. Dit besluit hebben we uit voorzorg genomen. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus die gelden tot en met maandag 6 april. Wij nemen het zekere voor het onzekere en hebben daarom besloten om de bijeenkomst tot nadere orde uit te stellen.

Een nieuwe datum maken we te zijner tijd bekend via deze nieuwsbrief, op www.dommel.nl/strijperaa, via onze social media kanalen en de lokale huis aan huis kranten. Heeft u in de tussentijd vragen? Kijk op onze website www.dommel.nl/strijperaa of neem even contact met ons op.
 

 
 
 

IVN Heeze-Leende viert 50-jarig bestaan later

IVN Heeze-Leende bestaat 50 jaar. Op zaterdag 4 april zou ter ere hiervan een speciale herdenkingsboom gepland worden. Ook deze wordt verplaatst. IVN komt binnenkort met meer informatie. Uitreraard delen we deze informatie ook met u via deze nieuwsbrief.

Oude Strijper Aa in beeld

De verborgen wereld langs de waterspiegel is adembenemend mooi. In sloten, plassen, beken en rivieren is veel te ontdekken. Zo ook in de Oude Strijper Aa! James van Leuven en Matthijs de Vos van Blikonderwater leggen het project op beeld vast. Benieuwd naar deze prachtige beelden? We delen ze snel met u!

Contact

Deel deze nieuwsbrief alstublieft met uw netwerk; alvast dank voor uw hulp!
Nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden en op de hoogte blijven van het project. Heeft u vragen, of een idee dat u met ons wil bespreken? Neem dan gerust contact met ons op via e‑mail: ybekema@dommel.nl
Meer achtergrondinformatie vindt u op www.dommel.nl/strijperaa. Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Ynte Bekema: 06 2915 9063
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider
  
Financiering en samenwerking

Het project Strijper Aa is een samenwerking met meerdere partijen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende, Staatsbosbeheer en natuurlijk alle betrokkenen uit het gebied
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via ybekema@dommel.nl