Lees online  |  afmelden
Hewader nieuwsbrief Tongelreep
Projectinformatie oktober 2019

Herinrichting beekdal Tongelreep

Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Tongelreep herinrichten. Een deel van de beek krijgt een meer natuurlijke loop en ruimte om te meanderen. Ook nemen we maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Actuele informatie over dit project vindt u ook op de website  www.royalhaskoningdhv.com/Tongelreep. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de inloopbijeenkomst op 1 oktober jl.
 
 
 

Terugblik bijeenkomst 1 oktober;

op weg naar het projectplan

 


Klik met waterMomenteel ligt er nog géén projectplan voor herinrichting beekdal De Tongelreep. De ambities zijn wel op kaart gezet. Daarop staan maatregelen die verplicht zijn voor N2000 instandhoudingsopgave en maatregelen die in onze ogen genomen moeten worden om alle doelen in het gebied te kunnen realiseren. Tijdens de bijeenkomst op dinsdagavond 1 oktober hebben we reacties opgehaald op deze kaart.

Aan tafel!
Aan het begin van de avond werden bezoekers bijgepraat over de stappen die we voor dit project hebben gezet sinds de vorige bijeenkomst in maart van dit jaar. In een korte presentatie lichtte omgevingsmanager Ynte Bekema de stand van zaken toe en vertelde hij wat er de komende tijd op de planning staat. Daarna kon men aan tafel om input en reactie te geven op de kaarten en maatregelen die wij denken te moeten nemen om het beekdal het beste kunnen inrichten. Aan de hand van een landschapsarchitect werden alle opmerkingen op tekening gezet. Deze werkwijze leverde waardevolle informatie op. In een gemoedelijke sfeer werd enthousiast en gezamenlijk gewerkt. Daarnaast was er voldoende ruimte om vragen over het project, de kaarten en proces te stellen. De input nemen we samen met de andere wensen op in het zogenaamde Programma van Wensen en Eisen. Dit gebruiken we om de komende periode een zo goed mogelijk Ontwerp Projectplan te maken. Naar verwachting is dat ergens in het voorjaar/zomer van 2020 klaar. Uiteraard zullen we u daarover informeren.

Nog reageren op de kaarten? Dat kan!
Kon u deze avond niet aanwezig zijn, maar wilt u graag nog uw reactie geven op de kaarten? Op de kaarten kunt u zien welke maatregelen vallen onder verplichte opgave en onze ambitie. Het vastgesteld beleid staat niet ter discussie, wel kunt u suggesties geven hoe we dit kunnen invullen. U kunt tot 20 oktober 2019 via ons interactief platform uw reactie digitaal geven! Klik hiervoor op onderstaande link en ga naar stap 3, ontwerpplannen.

> Naar interactief platform
Contact

Deel deze nieuwsbrief alstublieft met uw netwerk; alvast dank voor uw hulp!
Nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden en op de hoogte blijven van het project. Heeft u vragen, of een idee dat u met ons wilt bespreken? Neem dan gerust contact met ons op via e‑mail: projecttongelreep@dommel.nl 
Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Ynte Bekema: 06 2915 9063
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider

   
Financiering en samenwerking

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van provincie Noord-Brabant. Andere belangrijke partners zijn Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende. Daarnaast werken we samen met particulieren en agrariërs. 
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via projecttongelreep@dommel.nl