Lees online  |  afmelden
Hewader nieuwsbrief Tongelreep
Projectinformatie september 2019

Herinrichting beekdal Tongelreep

Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Tongelreep herinrichten. Een deel van de beek krijgt een meer natuurlijke loop en ruimte om te meanderen. Ook nemen we maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Actuele informatie over dit project vindt u ook op de website  www.royalhaskoningdhv.com/Tongelreep. In deze nieuwsbrief leest u meer over de bijeenkomst die we op 1 oktober organiseren en blikken we terug op de geslaagde visexcursie.
 
 
 

Bijeenkomst 1 oktober, van NRD naar projectplan
 

Klik met waterMomenteel ligt er nog geen projectplan voor herinrichting beekdal De Tongelreep. Wij hebben al onze ambities op kaart gezet. Daarop staan maatregelen die in onze ogen genomen moeten worden om alle doelen in het gebied te kunnen realiseren. We zijn heel benieuwd naar de reacties hierop. We organiseren daarom een bijeenkomst op dinsdag 1 oktober 2019.


> Meer info en aanmelden

Terugblik op een geslaagde excursie!
 

Klik met water
Speciaal voor kinderen  in de omgeving van Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck organiseerde Waterschap De Dommel in samenwerking met Dommel Visrecht een excursie op zaterdag 24 augustus bij de stuw Driebruggen aan de Zeelberg in Valkenswaard. Vele enthousiaste kinderen én ouders zagen dat de Tongelreep een bijzondere beek is waar dieren en planten leven.

Van schepnet tot wandeling
Na een kopje koffie/thee/ranja met iets lekkers gingen de deelnemers in groepen mee met een begeleider richting de Tongelreep. Het schepnet ging uiteraard mee. Met het vissen kon men ook de verscheidenheid van de dieren in het water zien. Tijdens een grote wandeling vertelden projectleider Hans Koekkoek en omgevingsmanager Ynte Bekema meer over het project herinrichting beekdal De Tongelreep en het gebied. Door de enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen, is deze excursie zeker voor herhaling vatbaar. Onze dank gaat tot slot uit naar Visclub Dommel Visrecht en kennisorganisatie Ravon.
Contact

Deel deze nieuwsbrief alstublieft met uw netwerk; alvast dank voor uw hulp!
Nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden en op de hoogte blijven van het project. Heeft u vragen, of een idee dat u met ons wilt bespreken? Neem dan gerust contact met ons op via e‑mail: projecttongelreep@dommel.nl 
Voor persoonlijke vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met omgevingsmanager Ynte Bekema: 06 2915 9063
 
Met vriendelijke groet,
Waterschap De Dommel

Hans Koekkoek
Projectleider

   
Financiering en samenwerking

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van provincie Noord-Brabant. Andere belangrijke partners zijn Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende. Daarnaast werken we samen met particulieren en agrariërs. 
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via projecttongelreep@dommel.nl