Ontdek in deze nieuwsbrief hoe agrarisch ondernemers omgaan met water en waterbeheer.
Lees online  |  afmelden
 
Boeren met Water
Waterschap De Dommel  
‘Natuurbeheer dat werkt voor boer én natuur’

Akkerbouwer Wil Plasmans en melkveehouder Ad Houbraken uit Eersel beheren samen met twee collega-boeren de ecologische verbindingszone aansluitend aan hun land. Een interessante samenwerking voor boeren én gemeente, vinden de ondernemers. “Boeren hebben kijk op dit type werk."

> Lees over de samenwerking
Peilgestuurde drainage: ja of nee?

Peilgestuurde drainage kan een uitkomst zijn bij zeer droge of juist zeer natte omstandigheden. Het heeft dan ook duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden, maar drainage is niet altijd mogelijk. Wat zijn de voorwaarden en wanneer is peilgestuurde drainage een geschikte oplossing?  

 
> Drainage: ja of nee?
 
‘Als je netjes werkt, voorkom je al veel afspoeling’

Water dat vanaf het erf in de sloot terecht komt, kan vervuild zijn door voer, voerresten en mest. In Noord-Brabant werken de waterschappen samen met ZLTO om veehouders te helpen hun erven zo in te richten dat vervuild water niet kan afspoelen. Melkveehouder Robert van den Bosch uit Wintelre vertelt over zijn ervaringen. “Als je perssappen en lekwater kunt afvangen, ben je al een heel eind.”

> Lees verder
 
3 vragen over de droogte: "Hopen op een natte zomer"
   

“We hadden een gemiddelde winter en een voorjaar met zelfs iets minder regen dan gemiddeld. En dat terwijl we veel neerslag nodig hadden om de tekorten in te lopen. Wat we nu doen is dus hopen op een natte zomer, en ondertussen alles op alles zetten om zoveel mogelijk water vast te houden”, vertelt waterschapper Lonneke Schilte in een terugblik op de droogte.

 
> Lees over de actuele stand van zaken
 
Maaien met oog voor gewas en omgeving

Het maaiseizoen is weer aangebroken. Hoe houdt het waterschap rekening met gewassen, grondeigenaren en flora en fauna? Werkvoorbereider Toon Bouwmans geeft tekst en uitleg. 
> Bekijk de video
Helpt u mee?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de agrarische nieuwsbrief.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u zich dan hier af.
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via communicatie@dommel.nl