Ontdek in deze nieuwsbrief hoe agrarisch ondernemers omgaan met water en waterbeheer.
Lees online  |  afmelden
 
Boeren met Water
Waterschap De Dommel  
'Goed onderhoud is meer dan netjes maaien'

Het waterschap heeft 2.350 kilometer aan beken en hoofdwatergangen in eigen onderhoud. Dat werk doen we niet allemaal zelf. Drie vaste aannemers nemen ons veel maai- en onderhoudswerk uit handen. Omdat iedere aannemer verantwoordelijk is voor een eigen gebied, ziet u bovendien vertrouwde gezichten. Dat werkt wel zo prettig.
> Maak kennis met onze aannemers
'Ik heb nu eindelijk een bestemming voor dat natte perceel'

John Verbruggen, van Verbruggen Paddenstoelen in Erp, vroeg zich vier jaar geleden af wat hij aan moest met het natte stuk grond wat hij bezit. Samen met ons buurwaterschap zette hij een proef op met de teelt van olifantsgras (miscanthus). Dat gebruikt hij voor de voedingsbodem van zijn oesterzwammen.
 
> Natte landbouw, iets voor u?
 
Droogte... hoe staan we ervoor?

Het voorjaar is begonnen. Hoe staan we er voor in het Dommelgebied, na een erg droog 2018? Terugkijkend zien we dat de winter minder regen bracht dan gehoopt. Het was zelfs wat droger dan gemiddeld. Het voorjaar gaan we dan ook droger in dan april vorig jaar. En dat is een zorg. Er is ook goed nieuws: veel boeren ondernemen actie om samen met ons meer water vast te houden.
> Lees verder
Alles over teeltvrije zones

Bij alle sloten en beken waar tussen 1 april en 1 oktober water in staat, geldt een teeltvrije zone. Wat houdt dat eigenlijk precies in, en wat betekent het in de praktijk? Handhaver Jos Bisseling geeft uitleg.
> Bekijk de video
De stemmen zijn geteld!

Op 20 maart heeft 46,6% van de kiesgerechtigden hun stem uitgebracht en hun vertegenwoordigers in het waterschap gekozen. Juist voor de agrarische sector is de uitkomst van deze verkiezingen belangrijk. Want wie vertegenwoordigt de landbouw in het waterschap? Inmiddels zijn de stemmen geteld en kunnen we terug- en vooruitkijken.
 
> Lees meer over de verkiezingen
 
Ook interessant om te lezen:
 
Helpt u mee?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de agrarische nieuwsbrief.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u zich dan hier af.
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via communicatie@dommel.nl