Ontdek in deze nieuwsbrief hoe agrarisch ondernemers omgaan met water en waterbeheer.
Lees online  |  afmelden
 
Boeren met Water
Waterschap De Dommel  
'Droogte vraagt om een andere manier van denken'
De afgelopen weken waren onstuimig en regenachtig, maar toch is de droogte nog geen verleden tijd. Er is dit jaar nog altijd extreem weinig regen gevallen. Hoe staat het er nu eigenlijk voor, en wat kunnen we op korte én langere termijn doen?
> Lees verder
Bokashi: van maaisel tot bodemverbeteraar
Bokashi is een manier om maaisel om te zetten in een bodemverbeteraar. Samen met boeren en loonwerkers onderzoekt het waterschap de mogelijkheden. Loonwerker Martijn Mulders en waterschapper Maarten van Schijndel vertellen over deze proef.
> Lees verder
Met de buren werken aan de bodem

Een gezonde bodem gaat verder dan je eigen bedrijf. Juist samen met je buren kun je echt een verschil maken. Buren Frits van Mierlo en Marion en Peter Verest doen mee aan een project om de bodem van percelen in de Peelrijt te verbeteren.

 
> Lees verder
 
 
Ook in de wintermaanden vragen sloten, beken en andere watergangen om onderhoud. 2.000 van de 20.000 kilometer wordt onderhouden door het waterschap, de rest door grondeigenaren. Benieuwd wat er te doen is in deze tijd van het jaar, en wat u zelf kunt doen? We gingen een dag op pad met werkvoorbereider Frank van Beers.
> Onderhoud in de winter
Delen en doorsturen
Zijn de verhalen uit deze nieuwsbrief ook interessant voor uw netwerk? Stuur de nieuwsbrief dan gerust door! Boeren met Water verschijnt 4 keer per jaar met actuele of seizoensgebonden wateronderwerpen. Boeiende verhalen van uw collega’s om u te inspireren samen met ons te werken aan schoon, voldoende en veilig water in ons gebied.

Ook interessant om te lezen:
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de agrarische nieuwsbrief.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u zich dan hier af.