Ontdek in deze nieuwsbrief hoe agrarisch ondernemers omgaan met water en waterbeheer.
Lees online  |  afmelden
 
Boeren met Water
Waterschap De Dommel  
 
 
 
Boeren met Water. Dat is de naam van onze vernieuwde nieuwsbrief voor agrarisch ondernemers. Een nieuwsbrief met verhalen over water, waterbeheer en ondernemerschap. Vier keer per jaar informeren we u over actuele of seizoensgebonden wateronderwerpen. Dit doen we ook door ervaringsverhalen van het boerenerf. Hierbij stellen we ondernemers de belangrijke vraag “Hoe gaat u op uw bedrijf om met water en waterbeheer?” We hopen dat de boeiende verhalen van uw collega’s u inspireren om samen met ons te werken aan schoon, voldoende en veilig water in ons gebied.  
 

Een gezonde bodem en een goede kwaliteit van grond- en oppervlaktewater gaan hand in hand. Dat weten Ad Raaijmakers, akkerbouwer en actief in gewasverzorging, en melkveehouder Henrie van Hersel maar al te goed. Water is voor deze ondernemers een belangrijk thema, ook vanwege de lage ligging van hun percelen. Dat thema werd twee weken terug nog actueler door extreme regenval in de regio Oirschot. “Goed waterbeheer is echt een wisselwerking tussen boer en waterschap.”
> Lees verder
Melkveehouder Martijn van den Boom uit Sint-Oedenrode heeft zo’n 40 hectare zandgrond in gebruik. Zijn huiskavel ligt aan de Beekse Waterloop. Zijn vader heeft zelf een drainagesysteem aangelegd op het perceel. Water uit de Beekse waterloop kan via dit systeem de gewassen ‘ondergronds beregenen.
> Bekijk de video en lees het verhaal

Hoe zijn de actuele waterstanden en hoe staat het met het grondwaterpeil? Hoe groot is het risico op overstroming op een bepaald perceel? Nuttige informatie voor agrariërs in hun bedrijfsvoering. Het waterschap heeft deze informatie en deelt die met ondernemers in online kaartverhalen. Projectleider Edwin van Vugt vertelt over het kaartverhaal wateroverlast.
> Lees verder

Met acht man en één vrouw sterk werken onze gebiedsbeheerders elke dag aan een goed waterbeheer. Ieder in hun eigen gebied. Ze zijn het eerste aanspreekpunt in het veld voor boeren, terreinbeheerders en inwoners.
 
> Kent u uw gebiedsbeheerder?
 

Ook leuk om te lezen:
 
Helpt u mee?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u abonnee was op onze vorige editie.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u zich dan hier af.
Is de nieuwsbrief interessant voor uw netwerk? Stuur deze dan gerust door!
Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.
Heeft u een tip voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via communicatie@dommel.nl