Indien deze e-mail van De Dommel niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg info@dommel.nl toe aan uw adresboek en mis nooit meer onze e-mailings.
Natte Natuurparel De Brand
Via deze eerste nieuwsbrief willen we u graag kort informeren over de stand van zaken rondom het project Natte Natuurparel De Brand.


Volop aan het werk in De Brand
Sinds een paar weken wordt er door aannemer Van der Zanden hard gewerkt in het gebied. Zij zijn begonnen met het graven van een nieuwe watergang om de Brand heen, waardoor het gebied kan vernatten ten gunste van natuurdoelen.
Daarnaast is er een begin gemaakt met het aanleggen van een kade langs de Zandkantse Leij, zodat in de toekomst geen overstromingen meer optreden met erg voedselrijk water uit de Zandkantse Leij (RWZI Tilburg). Op deze manier kunnen de kwetsbare plantengemeenschappen in de kern van de Brand zich optimaal ontwikkelen. De komende maanden worden er ook nog drie nieuwe stuwen aangelegd en vier landbouwbruggen. Alles ten gunste van hydrologisch herstel.

Persmoment
Afgelopen vrijdag 27 januari was er een officieel 'start'moment met de pers. Watergraaf Peter Glas en Jan Baan, directeur Brabants Landschap, vertelden er over de lange historie van het gebied. Na bijna 20 jaar is het project nu daadwerkelijk in uitvoering. 
Uitzending Omroep Tilburg
Voor de camera van Omroep Tilburg vertelden Peter Glas, Jan Baan en projectleider Philip Schellens over de lange historie van het projectgebied. Na bijna 20 jaar is het project nu daadwerkelijk in uitvoer.

Bekijk het item op Omroep Tilburg

Voorbeeldbrug
Om straks de doorstroming te bevorderen en het waterpeil goed te kunnen regelen, worden er op 3 plaatsen duikers (betonbuizen voor waterdoorgang) vervangen door bruggen. En er wordt nog een vierde extra brug voor toegang tot het gebied gemaakt. Op de foto een voorbeeld van zo'n nieuwe brug.



Meer informatie over het project kunt u nalezen op onze website.